U urušavanju zida u Sisku jedna osoba preminula

Slika /slike/HVZ-DVIP Dubrovnik u Glini.jpg

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području pogođenom potresom. Sisački vatrogasci su jučer intervenirali zbog urušavanja zida na osobu, koja je nažalost preminula.

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije, koje je 29. prosinca 2020. godine pogodio razoran potres. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija.
 
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 34 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.
 
Na području VOZ Sisak angažirano je 53 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježene su 83 intervencije.
Vatrogasci JVP Sisak su u 12:36 sati zaprimili dojavu o rušenju zida na mušku osobu u Bitoljskoj ulici u Sisku. Prilikom sanacije i raščišćavanja kuće oštećene u potresu na osobu je pao dio zida te je od zadobivenih ozljeda osoba na mjestu nesreće preminula. Na intervenciji je sudjelovao JVP Sisak sa 6 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila uz prisustvo ostalih hitnih službi.
 
Na području VOZ Petrinja angažirano je 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 36 intervencija. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.
 
Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9554 vatrogasca sa 2454 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10902 intervencije.
 
Nastavljena sanacija objekata u Zagrebu
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 20. siječnja imali 19 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovala su ukupno 104 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.
 
Požar otvorenog prostora na Biokovu
Da unatoč niskim temperaturama postoji realna opasnost od požara raslinja, govori i jučerašnji požar na Biokovu. DVD Podgora je u 14:15 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na predjelu - Supin kod Podgore na području parka prirode Biokovo. Požarom je zahvaćeno između 10 i 15 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 80 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz DVD-a Podgora, Makarska, Tučepi, Drvenik, Brela, Baška Voda i Promajna te JVP Makarska.
Zatraženo je i angažiranje zračnih snaga, jednog Canadaira i jednog Air-tractora koji, iako su došli do požara, nisu mogli sudjelovati u gašenju zbog niske temperature nad požarištem (2°C) što predstavlja ograničenje kod uporabe zračnih snaga u gašenju te su se zrakoplovi vratili u bazu Zemunik.
Požar je lokaliziran u 17:20 sati, tijekom noći požarište se nadziralo, a tijekom jutra će se nastaviti saniranje požarišta.
 
 

Pisane vijesti