U Karlovačkoj županiji požari odnijeli dvije žrtve

Slika /slike/Karlovac-pozar otvorenog prostora.jpg

Prilikom spaljivanja biljnog otpada kod Slunja je stradala 84-godišnjakinja, a kod Krnjaka 81-godišnjakinja. Apeliramo na starije osobe i osobe slabijeg zdravstvenog stanja da ne spaljuju biljni otpad.

Posljednjih dana na području Karlovačke županije bilježi se povećani broj požara na otvorenom. Prema podacima Županijskog vatrogasnog operativnog centra, od 19. do 26. veljače zabilježeno više od dvadeset, izvijestili su iz VZŽ Karlovačke.

Na žalost, u požarima na otvorenom u Karlovačkoj županiji u samo nekoliko dana bilježe se i dva smrtna stradavanja. Stradala je 84-godišnja žena kod Slunja, kako su izvijestili iz karlovačke Policijske uprave. 

- U mjestu Mali Vuković na području Slunja, prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja na polju smrtno je stradala 84-godišnjakinja. Naime, do širenja požara najvjerojatnije je došlo zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće o ovom događaju.

Drugi se slučaj dogodio kod Krnjaka, a i ovdje se radio o starijoj ženskoj osobi.  
- U razdoblju od 23. do 25. veljače, u mjestu Brebornica na području Krnjaka, prilikom spaljivanja niskog raslinja na polju smrtno je stradala 81-godišnjakinja. Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno izvješće o ovom događaju, kratko su izvijestili iz PU karlovačke. 

S obzirom na povećan broj požara na otvorenom prostoru u Karlovačkoj županiji te dva smrtna slučaja, županijski zapovjednik Goran Franković podsjeća građane na županijsku Odluku o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru te apelira na građane da ne pribjegavaju spaljivanju korova i ostalog biljnog otpada prilikom čišćenja svojih okućnica i  poljoprivrednih površina, već da primjenjuju agrotehničke mjere ili da to čine na siguran način.

I nadalje podsjećamo da su sve pravne ili fizičke osobe koje namjeravaju paliti vatru na otvorenome prostoru dužne zatražiti odobrenje nadležne vatrogasne službe (javne vatrogasne postrojbe, dobrovoljna vatrogasna društva) te postupati u skladu s uputama.

Nakon uočavanja požara odmah nazovite vatrogasce na broj 193, Centar 112 ili Policiju na 192.




 

Pisane vijesti | Požari i intervencije