Svečano obilježen Međunarodni dan žena u vatrogastvu

  • Slika /slike/IMG-20230308-WA0005.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Danas je u Slatini na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana žena nazočilo više od stotinu vatrogaskinja.

U povodu obilježavanja Dana žena Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije organizirala je svečanost na kojoj je prisustvovalo više od 150 pripadnica vatrogasnih postrojbi s područja ove županije. Naime, Virovitičko-podravska županija može se pohvaliti velikim brojem vatrogaskinja kao i činjenicom da ima prvu županijsku zapovjednicu Mateju Fras kao i prvu zamjenicu županijskog predsjednika Mateu Doner.

U ime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića svečanosti je nazočio njegov pomoćnik za logistiku Gordan Filinić koji je kazao kako je Hrvatska vatrogasna zajednica ponosna na činjenicu da je sve veći broj žena koje su profesionalno zaposlene u vatrogasnim organizacijama i koje se odlučuju da ovo opasno i humano zanimanje bude njihov životni poziv.

- Ne samo da radite u svim segmentima vatrogastva. Vaša je uloga i u stalnoj borbi s predrasudama, jer još dio muških kolega, ali i građana ne vidi ženu kao vatrogaskinju, ravnopravnu po znanju i sposobnostima s vatrogascem. No, podaci i slika koju vidim ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji dokazuje da je ova županija borbu za ravnopravnost žena i vatrogaskinja dobila – kazao je Filinić.

U sklopu ove svečanosti održano je i edukativno predavanje na temu neverbalne komunikacije koje je održala Sanja Mrzljak Jovanić te predavanje „Žene u nenormalnim okolnostima“ Matee Doner, a program je vodila županijska zapovjednica Mateja Fras.

Čestitamo na organizaciji ove svečanosti, ali i na svemu što su vatrogaskinje postigle.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica