Suradnja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj i Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika /slike/Sastanak predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice i Vojnog ordinarijate u Republici Hrvatskoj1.JPG
  • Slika

U ponedjeljak 19. travnja o. g. u prostorijama Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u Zagrebu održan je sastanak između predstavnika Vojnog ordinarijata i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sastanku su nazočili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan i generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio je msgr. Juri Bogdanu, vojnom ordinariju na prijemu te ukratko predstavio rad i ustrojstvo Hrvatske vatrogasne zajednice. Naglasio je da je Hrvatska vatrogasna zajednica sada ustrojena kao središnji državni ured za vatrogastvo te dodao da ju čini oko 150.000 vatrogasaca kao i da ima svoju dugogodišnju povijest. Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica obilježava 145 godina djelovanja.

Glavni vatrogasni zapovjednik zahvalio se na dosadašnjoj dobroj suradnji Vojnog ordinarijata s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom te ovim sastankom želi učvrstiti buduću suradnju. Predložio je da se dogovori suradnja i na nacionalnoj i lokalnoj razini, odnosno da Hrvatska vatrogasna zajednica sudjeluje u aktivnostima koje provodi Vojni ordinarijat, poput hodočašća u Lourdes, u Mariju Bistricu i druga mjesta.

Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vojnog ordinarijata i Hrvatske vatrogasne zajednice te naglasio da svakako treba suradnju nastaviti i dodatno ju unaprijediti, prema obostranim mogućnostima. Msgr. Bogdan predstavio je aktivnosti koje Vojni ordinarijat provodi, od organiziranja hodočašća na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, obilježavanja nacionalnih i vjerskih blagdana, služenja Svetih misa te dodao da svakako vidi mogućnosti kako bi vatrogastvo uključili u navedene aktivnosti.
  •  Od početka djelovanja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj imamo izrazito dobru suradnju s hrvatskim vatrogascima, a vjerujem da će se ona još više učvrstiti na obostrano zadovoljstvo, dodao je msgr. Jure Bogdan.
  •  Hrvatska vatrogasna zajednica ove godine obilježava 145 godina djelovanja, a našim vatrogascima je čast biti na pomoći i usluzi građanima. Ovom suradnjom želim uključiti i vatrogasce u aktivnosti koje provodi Vojni ordinarijat – dodao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković i msgr. Bogdan zaključili su da će buduća suradnja konkretno uključivati sudjelovanja vatrogasaca na aktivnostima koje organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, a da će Vojni ordinarijat prema svojim mogućnostima također pratiti veća događanja u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica