Sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice održana u Slavonskom Brodu

Slika /slike/Vijesti/Predsjedništvo_HVZ_6.7._6144.JPG

U prostorijama Gradske vijećnice u Slavonskom Brodu 6. srpnja održana je 9. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na sjednici su uz predsjednika Predsjedništva Antu Sanadera, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, članove Predsjedništva, predsjednika DVD-a Slavonski Brod Đuru Kokanovića, zapovjednika JVP Slavonski Brod Ivana Vulete nazočio i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.
Gradonačelnik Duspara iskoristio je priliku te izrazio dobrodošlicu i pozvao članove Predsjedništva na proslavu 150. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slavonski Brod koja će se održati ove godine u rujnu.

U uvodnom dijelu glavni vatrogasni zapovjednik dao je informaciju  o protupožarnoj sezoni 2022. te naglasio da je ova godina izrazito zahtjevna zbog loših vremenskih prilika te da sada već imamo povećanje i požara i opožarene površine u odnosu na prošlu godinu. Pozvao je članove da aktivno, u suradnji sa županijskim zapovjednicima, sudjeluju u preventivi i svim aktivnostima provedbe zaštite od požara.

Na sjednici su predloženi članovi i predsjednici Odbora Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara. N. Vukalović iznio je informaciju o pripremama za međunarodno vatrogasno natjecanje – Olimpijadu CTIF Celje 2022. koja će se održavati od 17. do 24. srpnja u Celju, a na kojoj će Republiku Hrvatsku predstavljati 13 natjecateljskih odjeljenja (odrasli), tri natjecateljska odjeljenja mladeži te jedno natjecateljsko odjeljenje u sportskom natjecanju. Zapovjednik Tucaković dodao je da su svi pozvani pratiti međunarodno natjecanje odnosno bodriti našu hrvatsku reprezentaciju.

Zapovjednik Tucaković dao je informaciju i o početku rada Kampa vatrogasne mladeži u Fažani te naveo da je u prvoj smjeni bilo 45 djece, a u drugoj 135 sudionika te da se do kraja ljetnog rada Kampa očekuje oko 1500 sudionika.

O radu Državne vatrogasne škole članove je izvijestio zapovjednik Tucaković koji je ujedno i  predsjednik Upravnog vijeća. Upoznao je Predsjedništvo o tekućim odlukama te o planiranom početku školske godine 2022./2023.
 
Zaklada Kornati
Nakon sjednice Predsjedništva održana je i sjednica Upravnog odbora Zaklade Kornati. Usvojena je izmjena Statuta Zaklade Kornati u kojem je navedeno da je svrha Zaklade organiziranje pomoći obiteljima stradalih vatrogasaca te pružanje pomoći i  liječenje vatrogasaca ozlijeđenih u obavljanju vatrogasne djelatnosti i vatrogasnih aktivnosti.

Predsjednik Zoran Smolić predložio je da vatrogasne zajednice županija uključe na način da uplate po 1.000 eura u korist Zaklade Kornati te da se pripremi pravilnik u kojem će se definirati na temelju kojih kriterija se može zatražiti financijska pomoć iz sredstava Zaklade.
 
Zaključeno je i da se mora podnijeti zahtjev u zakladnu knjigu s promjenama o novim članovima zakladnih tijela, budući da su članovi Upravnog odbora Zaklade Kornati članovi Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica