Sjećanje na preminulog Gorana Komlenca

Slika /slike/Vijesti/Goran Komlenac.png

Na današnji dan prije godinu dana tijekom gašenja požara smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac

Goran Komlenac, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac, smrtno je stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca - Gromače kod Zatona Dubrovačkog. Požar je izbio u popodnevnim satima i gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Goran je toga dana bio slobodan, ali je začuvši vatrogasne sirene, napustio sigurnost svoga doma i požrtvovno krenuo u spašavanje svoga kraja od vatrene stihije. Njegove kolege kažu da je bio jedan od najspremnijih, jedan od najsposobnijih i najiskusnijih, a imao je samo 42 godine.

Spomenik poginulom dubrovačkom vatrogascu Goranu Komlencu bit će otkriven danas u  19:30 sati na mjestu njegove pogibije između sela Ljubač i Gromača u Dubrovačkom primorju.

Prije otkrivanja spomenika u organizaciji Grada Dubrovnika i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika prvo će se položiti vijenac na grob Gorana Komlenca na mjesnom groblju u Orašcu u 17:30 sati, a misa zadušnica služit će se u mjesnoj crkvi Gospe od Orašca u 18:00 sati.


Foto: DV
 

Pisane vijesti