DVOC 30. / 31. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 30. / 31. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Karlovačka županija 
Dana 30. srpnja u 13:08 sati JVP Karlovac zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Karlovac, Gažanski trg 5. Radilo se o požaru napuštene zgrade na prvom katu. Uslijed gašenja požara jedan vatrogasac je ozlijeđen (opeklina vrata), a tri osobe su evakuirane te predane djelatnicima HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac.
Intervencija vatrogasaca završila je u 17:30 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 30. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog nevremena praćenog kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 120 vatrogasaca sa 52 vatrogasna vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Splitsko-dalmatinska županija
Požar raslinja na otoku Čiovo – naselje Okrug Gornji, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 27. srpnja u 15:29 sati, lokaliziran je 30. srpnja u 07:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 603 ha. 
Tijekom dana 30. srpnja radilo se na sanaciji i osiguranju požarišta te je otpušten dio snaga sa požarišta. Tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo sa 40 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila sa područja Trogira i Splita kao i Intervencijska vatrogasna postrojba Split.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS