Saniranje šteta i otklanjanje opasnosti na području Požege

Slika /slike/png.JVP GRADA ZAGREBA_POZEGA_WA0009.png

Na području grada Požege i okolnih mjesta zbog sanacije šteta i otklanjanja opasnosti angažirani su vatrogasci iz pet županija 

Tijekom dana i noći 28. / 29. lipnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na oko 50 tehničkih intervencija na sanaciji krovišta.                   
 
Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano oko 17 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz četiri vatrogasne postrojbe sa područja županije.

Sukladno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika kao ispomoć vatrogascima u sanaciji od posljedica nevremena stigala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz VZŽ Osječko-baranjske i 19 vatrogasaca sa četiri vozila iz JVP Grada Zagreba.

Zbog povećane potrebe i zahtjeva za radove na visini Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije uputila je zamolbu za dodatnom pomoći u saniranju šteta te su danas na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućene i vatrogasne snage iz Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

 

Pisane vijesti | Požari i intervencije