VOS 29. / 30. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29. / 30. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 29. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja)
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 29. lipnja 2021. godine angažirano je 15 vatrogasaca sa 9 vatrogasna vozila.
Evidentirano je 9 vatrogasnih intervencija.Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 9 vatrogasnih intervencija, 7 prijevoza vode na području Grada Petrinje i 2 prijevoza vode na području Grada Gline.



Požeško – slavonska županija
Tijekom dana i noći 29. / 30. lipnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na oko 40 tehničkih intervencija na sanaciji krovišta.                     

Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano ukupno 27 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila sa područja županije te sukladno zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika i ispomoć iz VZŽ Osječko-baranjske i JVP Grada Zagreba.

Primorsko-goranska županija
Dana 28. lipnja u 23:06 sati JVP Grada Rijeke zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru uz željezničku prugu na području Hreljina. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na četiri lokacije uz prugu ukupne površine 2,3 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 48 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a : Drenova, Sušak, Škrljevo, Zlobin, Hreljin, Kraljevica i Bakar te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Tijekom gašenja požara jednom pripadniku DVD Škrljevo je pozlilo te je prevezen u KBC Sušak na obradu nakon koje je pušten kući.
Požar je ugašen 29. lipnja u 14:19 sati.

Zadarska županija
Dana  29. lipnja u 14:14 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru o požaru na otvorenom prostoru na području Ražanca, Jovići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD-a Ražanac i Posedarje te 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor. 
Požar je ugašen u 22:00 sati.

Karlovačka županija
Dana 29. lipnja u 14:57 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na lokaciji Goli Vrh Netretički. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje na površini od 75 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Zagradci, Žakanje, Lipnik, Jurovski Brod, Ribnik, Prilišće i Netretić. Požar je ugašen u 19:34 sati.

Međimurska županija
Dana 29. lipnja u 19:22 sati JVP Čakovec zaprimila je dojavu o požaru drvenih baraka u ulici dr. Ivana Novaka 42. u Čakovcu. Požarom su bila zahvaćena drvena skladišta stočne hrane koja nisu u uporabi. Dvojica vatrogasaca iz JVP Čakovec su lakše ozlijeđena (opekotine) te nije bilo potrebe za zbrinjavanjem od strane HMP. 
U gašenju požara sudjelovala su 104 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Čakovec i DVD-a Mali Mihaljevac, Pribislavac, Sivica, Mala Subotica, Mursko Središće, Vratišinec, Gornji Vidovec, Ivanovec, Strahoninec, Savska Ves, Nedelišće. Pustakovec- Buzovec- Putjane, Donji Kraljevec i Čakovec.
Požar je lokaliziran u 22:00 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS