VOS 28 / 29. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28. / 29. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 28. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 28. lipnja 2021. godine angažirano je 7 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila. Evidentirane su 4 vatrogasne intervencije.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 4 vatrogasne intervencije, 3 prijevoza vode na području Grada Petrinje i 1 izvid dimnjaka na području Grada Siska.



Požeško – slavonska županija
Tijekom dana i noći 28. / 29. lipnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na oko 50 tehničkih intervencija na sanaciji krovišta.                     
Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano oko 17 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz četiri vatrogasne postrojbe sa područja županije.
Sukladno zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika kao ispomoć vatrogascima u sanaciji od posljedica nevremena stigala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz VZŽ Osječko-baranjske i 19 vatrogasaca sa četiri vozila iz JVP Grada Zagreba.

Primorsko-goranska županija
Dana 28. lipnja u 23:06 sati JVP Grada Rijeke zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru uz željezničku prugu na području Hreljina. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na četiri lokacije uz prugu ukupne površine 2,3 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 48 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a : Drenova, Sušak, Škrljevo, Zlobin, Hreljin, Kraljevica i Bakar te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Tijekom gašenja požara jednom pripadniku DVD Škrljevo je pozlilo te je prevezen u KBC Sušak na obradu nakon koje je pušten kući.
Požar je lokaliziran u 14:00 sati, a sanacija i dežurstvo tijekom noći od strane JVP Rijeka.

Zadarska županija
Dana  27. lipnja u 10:07 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru broda/ jahte u Biogradu na Moru kod poluotoka Kumenat. Požarom je bila zahvaćena jahta, posada broda je evakuirana, te nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila, te jedan protupožarni brod „Sveti Florijan“ iz JVP Zadar, JVP Grada Biograd na Moru i DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana. Postavljene su plutajuće brane poradi sprječavanja zagađenja mora.
Dežurstvo vatrogasaca završilo je dana 28. lipnja u 09:25 sati.

Dana  29. lipnja u 00:58 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru kuće na adresi  Poljica, Poljica 22 u općini Vrsi. U požaru kuće na prvom katu pronađena je jedna smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar. 
Intervencija vatrogasaca završila u 05:10 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS