Sanacija nakon nevremena

  • Slika /slike/dvd bedekovčina 5.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije snažno nevrijeme izazvalo je velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama, a u sanaciji je bilo angažirano gotovo stotinu vatrogasaca

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je dijelove Krapinsko-zagorske županije, a posebno na području općina Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica. Nevrijeme je izazvalo prekid prometa radi velike količine tuče i obilne kiše te padanja stabla i granja po prometnicama, a izazvalo je velike štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama.
Na 15 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

"Vatrogasci s područja županije su radili na uklanjanju stabla i granja, na sanaciji posljedica radi plavljenja prometnica što je uključivalo čišćenje prometnica od nanosa blata, dijelova krovišta, izrade zečjih nasipa te ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.
Na intervencijama su bile angažirane sve vatrogasne postrojbe s područja Bedekovčine i Zagorska javna vatrogasna postrojba" – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić.

Slična situacija je bila na cijelom području Zagrebačke županije. Zabilježeno je 12 tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih posljedicama jakog nevremena praćenog udarima groma, jakom kišom, tučom i vjetrom. Na intervencijama je bilo kumulativno angažirano oko 35 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a vatrogasci su  radili na uklanjanju stabala i granja na prometnicama te javnim površinama, kao i na sanaciji dijelova krovišta kuća i ispumpavanju poplavljenih objekata.

Foto: DVD Bedekovčina, VZG Svete Nedelje
 

Pisane vijesti