DVOC 13. / 14. lipnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13. / 14. lipnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 13. lipnja 2022. obavljene su dvije vatrogasne intervencije, jedno uklanjanje opasnih predmeta s visine i jedan prijevoz vode, na području Grada Petrinje  na kojima su angažirana četiri vatrogasca s dva vozila iz JVP Petrinje.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 13. lipnja 2022. godine olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je dijelove županije, a posebno na području općina Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica. Nevrijeme je izazvalo prekid prometa radi velike količine tuče i obilne kiše, te padanja stabla i granja po prometnicama, a izazvalo je velike štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama. Na 15 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.
Vatrogasci sa područja županije su radili na uklanjanju stabala i granja, na sanaciji posljedica radi plavljenja prometnica (čišćenje prometnica od nanosa blata, dijelova krovišta, izrade zečjih nasipa), te ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.
 
Zagrebačka županija
Dana 13. lipnja 2022. godine na cijelom području županije zabilježeno je 12 tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovane posljedicama jakog nevremena praćenog udarima groma, jakom kišom, tučom i vjetrom. Na intervencijama je bilo je kumulativno angažirano oko 35 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila. Vatrogasci su  radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama i javnim površinama, sanaciji dijelova krovišta kuća, ispumpavanju podruma, kuća i garaža.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.


 

VOS | VOS