Ratna škola u posjetu Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama

  • Slika /slike/Vijesti/Posjet ratne škole u Divuljama 1.jpg
  • Slika

  • Slika

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u posjetu Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama

U Divuljama je u petak 7. svibnja 2021. godine  upriličen posjet polaznika 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ predvođen načelnikom Ratne škole brigadirom Mijom Kožićem. 

Posjet polaznika 23. naraštaja proveden je u sklopu nastavnog plana i programa Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. Uz visoke časnike iz Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH u programu izobrazbe Ratne škole sudjeluju i djelatnici iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice te visoki časnici iz Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore.

U Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama polaznike je primio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik ZOS-a GS OSRH brigadni general Ivan Turkalj.

U sklopu posjeta predavanje je održao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Prezentiran je rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH, ustrojstvo vatrogasnog sustava, provedba Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za 2021. godinu te primjeri zajedničke suradnje i pripremne aktivnosti Oružanih snaga RH i Hrvatske vatrogasne zajednice za požarnu sezonu 2021. godine.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica