VOS 7. / 8. svibnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. svibnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 07. svibnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja– bez potrebe za angažiranjem domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 07. svibnja 2021. godine ukupno je angažirano 8 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 8 vatrogasnih intervencija. Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su tijekom dana izvršili 5 intervencija prijevoza vode, 1 uklanjanje žbuke, cigle i crijepa sa krova i 2 izvida po dojavi.



Zagrebačka županija
Dana 07. svibnja u 20:25 sati preko PP Zaprešić vatrogasci su zaprimili dojavu o naletu vlaka na osobno vozilo na adresi Prigorje Brdovečko, Nova Cesta, 33. U naletu vlaka na  osobno vozilo smrtno je stradala jedna osoba. Na mjesto događaja upućeno je 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Brdovec, Zdenci Brdovečki i Šenkovec koji su sudjelovali rezanju vozila kako bi se pristupilo stradaloj osobi te kasnijem davanju rasvjete radi samog očevida. Dio vatrogasaca DVD-a Zdenci Brdovečki i Brdovec su se u 21:36 sati povukli sa intervencije dok je ostali dio  ostao zbog ispomoći policiji kod očevida.
Promet prugom Savski Marof-Harmica te prugom prema Dobovi bio je zbog očevida u prekidu od 20:16 do 01:30 sati.
Intervencija vatrogasaca na terenu završena je u 01:40 sati.
 
Šibensko-kninska županija

Dana 07. svibnja u 22:32 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru u krugu tvrtke „Cijan“ u industrijskoj zoni Podi. Požar je zahvatio dio objekta površine oko 800 m2 u kojem su se nalazile bale zauljene celuloze i dio s praznim plastičnim spremnicima, ali je spriječeno širenje na dio s opasnim tvarima (razrjeđivači). U gašenju požara  sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP-a Šibenik i Vodice te DVD-a Šibenik. Požar je lokaliziran 8. svibnja u 01:50 sati, a intervencija vatrogasaca na terenu završena je u 04:00 sati.
 

VOS | VOS