Pripravnost vatrogasnog sustava

Slika /slike/amblem.jpg

Uslijed najava opasnih vremenskih pojava vatrogasci pozvani na dodatnu pripravnost za žurno djelovanje.

Tijekom proteklih dana svjedoci smo raznolikih nepogoda koje su zadesile Hrvatsku. Od olujnog nevremena, bujičnih poplava, do požara otvorenih prostora u kojima su vatrogasne snage dale svoj veliki doprinos pokazujući da sustav može na njih uvijek računati.   

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je županijskim vatrogasnim zapovjednicima poziv za dodatnim pripremama vatrogasnih postrojbi iz svojih nadležnosti, a za žurno djelovanje uslijed  mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vjetrom, oborinom i tučom, te zbog mogućih urbanih i bujičnih poplava.

Također je, za područje Dalmacije, za koju je i nadalje vrlo veliki indeks opasnosti od izbijanja šumskih požara, gdje se očekuje jako jugo, dao zapovijed za organiziranjem dodatne ophodnje i podizanja stupnja pripravnosti vatrogasnih postrojbi za žurno djelovanje.

Osim velike opasnosti od šumskih požara na priobalju, također se očekuje i grmljavinsko nevrijeme te mjestimice obilna kiša zbog čega se zahtijeva poduzimanje dodatnih mjera za pravovremeni odgovor vatrogasnog sustava.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica