Nevrijeme u Republici Sloveniji

Slika /slike/amblem.jpg

Jako nevrijeme s velikim količinama kiše pogodilo je Republiku Sloveniju i uzrukovalo gubitak ljudskih života i materijalne štete. 

Dana 4. kolovoza 2023. godine jako nevrijeme je pogodilo Republiku Sloveniju. Poginule su 3 osobe, ozlijeđen je veći broj građana, a zabilježena je velika materijalna šteta na prometnicama, stambenim i gospodarskim objektima. Provodi se evakuacija građana, a u intervencijama sudjeluju slovenski vatrogasci, vojska i pripadnici ostalih službi.

Zbog iznimno teškog stanja u pojedinim dijelovima Slovenije, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je kontaktirao zapovjednika Gasilske zveze Slovenije Francija Peteka i ponudio pomoć hrvatkih vatrogasaca. Zapovjednik Petek se zahvalio na zabrinutosti i istaknuo da za sada slanje pomoći nije potrebno. 

- Hrvatska vatrogasna zajednica će i dalje pratiti stanje u susjednoj Sloveniji, a prema potrebi smo spremni pomoći. Stojimo uz slovenski narod u ovim teškim trenucima i izražavamo duboku sućut obiteljima poginulih. - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković.

Pisane vijesti