Premijera filma "Zovi 193"

Slika /slike/Vijesti/Najava filma Zovi 193 Marijana Podgorelec.jpg

Najavljujemo premijeru dokumentarnog filma "Zovi 193" nastalog u produkciji Hrvatske radiotelevizije koja će se prikazati na HRT 1, u ponedjeljak, 9. svibnja u 20.10 sati

U povodu 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice snimljen je dokumentarni film "Zovi 193" u trajanju od 52 minute.

Film je sniman u gotovo cijeloj Hrvatskoj, a u filmu su prikazani razni aspekti vatrogasnog poziva. Od prikaza prosječnog dana vatrogasca u postaji, stvarne vatrogasne intervencije i izlaska na teren, prikaza brojnih segmenata vatrogasnih intervencija te spašavanja na moru i vodi,  do interveniranja prilikom prometnih nesreća. Prikazane su i razne specijalnosti koje su vatrogascima svakodnevica: ronjenje, spašavanje s visine i iz dubine, desant helikopterom, okuka vatrogasnih timova sa psima. Također, u filmu su spomenuti i ostali dijelovi koji su utkani u vatrogasnu svakodnevicu: stalna implementacija i razvitak informatizacije, natjecanja djece i mladeži, susreti vatrogasnih puhačkih orkestara, bogata vatrogasna povijest prikazana u Muzeju hrvatskog vatrogastva kao i u dinamični susreti vatrogasnih veterana.

U snimanju filma sudjelovalo je više od 500 vatrogasaca, članova obitelji, dobrovoljaca, vatrogasne mladeži i veterana.

FILMSKA EKIPA
Urednica i redateljica: Marijana Podgorelec
Snimatelji: Dario Hacek i Ivan Cvirn
Asistent snimatelja:Ivan Čizmin
Montaže: Igor Roksandić
Skladatelj: Ivan Selak
Tonski majstor Andrej Žuškin
Asistentica režije: Ana Rački
Producent: Marko Kaić
Dizajnerica grafike i špica: Branka Šarić
Tehnička potpora Robert Petrinec
Kolorkorekcja: Bogdan Tankosić


 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica