Požari u 3 priobalne županije

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Velik broj vatrogasaca i vatrogasnih vozila uz pomoć zračnih snaga angažiran je na gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i u Zadarskoj županiji.

Za prvi u nizu požara koji su izbili dana 25. srpnja, ŽVOC Split zaprimio je dojavu u 07:38 sati. Požarom je na lokaciji Primorski Dolac (Splitsko-dalmatinska županija) zahvaćeno nisko raslinje i šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz JVP Trogir i DVD-a Kaštel Gomilica, Kaštela, Mladost, Marina i Zagora sa 26 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila, 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je lokaliziran u 12:45 sati, a trenutno procijenjena opožarena površina iznosi 40 ha.
 
ŽVOC Šibenik zaprimio je u 10:43 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sapina Doca (Šibensko-kninska županija). Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 25 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD Grebaštica, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Marina, DVD Rogoznica i DVD Primošten. Pored zemaljskih snaga na intervenciji su bila angažirana tri protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je lokaliziran u 14:00 sati.
 
ŽVOC Zadar zaprimio je u 11:42 sati dojavu o dva požara raslinja na otvorenom prostoru u blizini kuća na lokaciji Smoković (Zemunik Donji, Zadarska županija). Na intervenciji gašenja požara sudjeluju 23 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Zadar. Pored zemaljskih snaga sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova  Canadair i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Požar se i dalje aktivno gasi.

Zbog vremenskih uvjeta pogodnih razvoju požara, pozivamo sve građane na dodatan oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193.

Pisane vijesti | Požari i intervencije