VOS 24. / 25. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. srpnja 2021. godine angažirano je 14 vatrogasaca sa 7 vatrogasna vozila. Evidentirano je 7 vatrogasnih intervencija. 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 7 vatrogasnih intervencija, 4 prijevoza vode, 1 izvid, 1 uklanjanje opasnih dijelova s visine i podupiranje krovišta na području Grada Petrinje i odrađeno je i 1 uklanjanje opasnih dijelova s visine na području Grada Siska. 

Zadarska županija
Dana 24. srpnja u 12:03 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Zatona. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i hrastova šuma na površini od 60 ha. 
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD-a Pljusak te 2 protupožarna zrakoplova Canadair.
Tijekom noći na požarištu su dežurali JVP Zadar i DVD Pljusak s 4 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila.

Šibensko-kninska županija
Dana 24. srpnja u 12:21 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Crvena zemlja-Vršina. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija  površine 18 ha.
U gašenju požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Knin te DVD-a: Knin, Ervenik, Sveti Juraj, Kijevo i Biskupija, a od zračnih snaga djelovala su 2 Canadaira i 2 Air-Tractora 
Požar je lokaliziran u 19:47 sati.
Tijekom noći, poradi nepristupačnog terena, na požarištu nije bilo gasitelja te će se tijekom jutra izvršiti obilazak požarišta.

Brodsko-posavska županija
Dana 24. srpnja u 15:36 sati ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je dojavu o požaru strništa, rolo bala sijena i stroja za baliranje sijena u Starom Petrovom Selu.  Požarom je zahvaćeno, uz stroj za baliranje sijena, nekoliko bala sijena i 3 ha strništa. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Staro Petrovo Selo i Godinja.
Požar je ugašen u 18:15 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. srpnja u 04:02 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru vozila na adresi Papandopulova 13-18. Požarom su bilo zahvaćeno jedno osobno vozilo, te se požar proširio na još dva vozila. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila iz JVP Split.
Požar je ugašen u 04:54 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS