Izvanredno izvješće VOS 25. srpnja 2021.

Na području triju priobalnih županija u tijeku je gašenje požara otvorenog prostora

23:30
Šibensko-kninska županija

U 23:02 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Danilo Biranj (Braice). Prema trenutno dostupnim informacijama na intervenciji gašenja požara sudjeluje 37 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Šibenik, DVD Zaton, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Šibenik, DVD Zablaće i DVD Perković.

16:00
Splitsko – dalmatinska županija

Dana 25. srpnja u 07:38 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Primorski Dolac. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz JVP Trogir i DVD-a: Kaštel Gomilica, Kaštela, Mladost, Marina i Zagora sa 26 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila. Pored zemaljskih snaga na intervenciji su bila angažirana i 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je lokaliziran u 12:45 sati, a trenutno procijenjena opožarena površina iznosi 40 ha.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 25. srpnja u 10:43 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sapina Doca. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 25 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD Grebaštica, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Marina, DVD Rogoznica i DVD Primošten. Pored zemaljskih snaga na intervenciji su bila angažirana tri protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je lokaliziran u 14:00 sati.
 
Zadarska županija
Dana 25. srpnja u 11:42 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o dva požara raslinja na otvorenom prostoru u blizini kuća na lokaciji Smoković (Zemunik Donji). Na intervenciji gašenja požara sudjeluju 23 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Zadar. Pored zemaljskih snaga sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova  Canadair i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Požar se i dalje aktivno gasi.

10:00
Splitsko – dalmatinska županija

Dana 25. srpnja u 07:38 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Primorski Dolac. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz JVP Trogir i DVD-a: Kaštel Gomilica, Kaštela, Mladost, Marina i Zagora sa 26 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila. Pored zemaljskih snaga na intervenciji su angažirana i 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor te se upućuje i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

VOS | VOS