Požari na priobalju i u Parku prirode Kopački rit

  • Slika /slike/Dinara-dislokacija Karlovacke zupanije (3).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Aktivni su požari na području Podinarja i Majkova. Požar na području Kopačkog rita je ugašen.
 

Požar na području Polače, Podinarje, još uvijek je aktivan. U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje  protupožarnog zrakoplova Canadaira CL-415. 
Na intervenciji gašenja požara tijekom jučerašnjeg dana angažirano je ukupno 57 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz IVP Šibenik, IVP Split, JVP Knin te izvanredna dislokacija iz Karlovačke županije. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar je gasio jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Tijekom noći na požarištu su angažirani vatrogasci iz IVP Šibenik, IVP Split i JVP Knin s ukupno 13 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozljedu glave te je zbrinut od strane HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije – izvanredne dislokacije.

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je jučer u 14:57 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Đevrski i Varivoda. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 1,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca s 8 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, DVD-a Skradin, Sv. Juraj Kistanje, Vodice, Ervenik, Skradin i Dubravice. Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je bio u povratku sa drugog požarišta, izvršio je bacanje vode na ovom požarištu. Požar je ugašen u 18:32 sati.
 
Gašenje požara na području Majkova otežava jaki vjetar
Na intervenciji gašenja požara na području Majkova, brdo Neprobić, sudjelovalo je ukupno 96 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz IVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a: Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadair-a i jedan Air Tractor).
Požar je i dalje aktivan, a u jutarnjim satima zatraženo je angažiranje dva protupožarna zrakoplova Canadaira CL-415.
 
Požar u Parku prirode Kopački rit ugašen
ŽVOC Osijek zaprimio je jučer u 14:32 sati dojavu o požaru na području Parka prirode Kopački rit. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma bjelogorica na trenutno procijenjenoj površini između 7 i 10 ha. Prema trenutno dostupnim podacima iz UVI aplikacije, na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 82 vatrogasca sa 25 vatrogasnih vozila sa područja županije. Tijekom jutra se očekivao angažman jednog protupožarnog zrakoplova, međutim situacija na terenu je povoljnija te se odustalo od istoga. Požar je ugašen u 06:46 sati.

FOTO IZVOR: Dislokacija VZŽ Karlovačke, Dinara

Pisane vijesti | Požari i intervencije