Požari na području Istarske županije

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Na području općine Žminj vatrogasci gase tri odvojena požara, a gase se požari i na području Labina i Buzeta

12:00 sati
Uz ova dva požara, izbio je i treći požar u selu Žagrići. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj, DVD Rovinjsko Selo, DVD Žminj, DVD Kanfanar, JVP Pula, JVP Pazin te DVD Sutivanac i DVD Svetvinčenat.

- Zaustavljeno je širenje požara čije gašenje otežava jaki vjetar te se očekuje brza lokalizacija - rekao je zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac te dodao da je u međuvremenu izbio požar otvorenog prostora kod mjesta Koromačno, općina Raša. Požar su lokalizirali vatrogasci vatrogasnog područja Labin.

Također je izbio požar na području grada Buzeta, kod mjesta Sovinjak, gdje se zbog izrazito nepristupačnog terena vatrogasci vatrogasnog područja Buzeta probijaju do požara.

Zapovjednik Kozlevac je naglasio da naselja nisu ugrožena.


10:30 sati
U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području općine Žminj, a požarom je zahvaćeno nisko raslinje, trava i bjelogorica.

- Prije nepunih sat vremena izbila su dva odvojena požara, a u razmaku od 1 km na području općine Žminj. Iako puše jaka bura očekujemo da ćemo vatrogasnim snagama uskoro lokalizirati požar – rekao je zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac. 

Na intervenciji gašenja požara sudjeluju 32 vatrogasca s 11 vozila iz JVP Rovinj, DVD Žminj, DVD Kanfanar te s pulskog područja JVP Pula i DVD Sutivanac.

VOS | VOS