Požar na području Žerave

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Izvanredno izvješće

19. kolovoza
8:00

Požar za koji je 18. kolovoza u 17:15 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Žerave kod Nina je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:16 sati. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 27 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz SIVP Posedarje, JVP Zadar, DVD-a: Zapad, ''Pljusak'' Nin, Posedarje, Ražanac i Zadar. Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Air Tractor.

18. kolovoza
18:20

Na požaru sudjeluje 17 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Ražanac i Pljusak Nin, Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Sezonske intervencijske vatrogasne postrojbe (SIVP) Posedarje. Na intervenciji gašenja angažirana su i dva protpožarna zrakoplova Air Tractor At 802 Fireboss i protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 F.
- Požar je izbio na nekoliko mjesta uz samu cestu, ali uz djelovanje zračnih i zemaljskih snaga očekujemo uskoro lokaliziranje požara - rekao je županijski zapovjednik Matej Rudić.

18:00
Na požaru otvorenog prostora na području Žerave (Zadar) za koji je Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Zadar zaprimio dojavu u 17:15 sati djeluju dva protpožarna zrakoplova Airtractor At 802 Fireboss te je u postupku i angažiranje protupožarnog zrakoplova At 802 F. U gašenju požara sudjeluju vatrogasci JVP Zadar i DVD Pljusak.

 

VOS | VOS