Požar na području Metković - Glušci

Slika /slike/Požar Metković Glušci 17.7.2022..jpg

Požar je pod nadzorom gasitelja

18. srpnja 
8:00

Dana 17. srpnja u 13:42 srpnja JVP Metković zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Metkovića kod mjesta Glušci.
Požarom je bila zahvaćena borova šuma na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova (Canadair i Air Tractor) te ukupno 30 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Metković, DVD-a Metković i Vid.

Požar je pod nadzorom gasitelja, a tijekom noći JVP Metković sa devet vatrogasaca i tri vozila bila je na dežurstvu i radila sanaciju požarišta.

17. srpnja
18:00

Požar na području Metković-Glušci pod nadzorom je vatrogasaca. Protupožarni zrakoplov koji je djelovao na ovom požaru je preusmjeren u Splitsko-dalmatinsku županiji. 

Oko 16:00 sati zbog grmljavinskog nevremena došlo je do izbijanja dva požara kod Muća i Koprivna u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Na gašenju ovih požara su uz vatrogasce angažirana i 3 protupožarna zrakoplova Canadair. 

17:00
U 14:19 sati zatraženo je angažiranje zračnih snaga na požarištu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na području Metković-Glušci.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 1 protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te mu se pridružio i jedan Canadair.
Od zemaljskih snaga na terenu se nalaze vatrogasci iz JVP Metković, DVD Metković i DVD Vid. 

Canadair je prilikom leta prema Metkoviću izvršio jedno bacanje vode na požar kod Vrgorca (Splitsko-dalmatinska županija).
Prema procjeni snaga na terenu, situacija je dobra i požar je okružen.

U 15:30 Canadair je poletio prema Sloveniji. 

VOS