Posljedice nevremena

  • Slika /slike/dvd kumrovec4.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Više od 300 vatrogasaca je angažirano u sanaciji posljedica nevremena

Snažno nevrijeme koje je jučer u popodnevnim i večernjim satima pogodilo kontinentalni dio Hrvatske iza sebe je ostavilo brojne posljedice. Na sanaciji je bilo angažirano gotovo 300 vatrogasaca, a najviše štete je zabilježeno u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje je na području cijele županije, a posebno na području Oroslavja, Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela, jako nevrijeme praćeno velikom količinom tuče, jakom kišom i vjetrom izazvalo prekid prometa. Stabla i granje padale su po prometnicama, a velike štete su nastale na krovištima i poljoprivrednim kulturama. Na 12 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci s područja cijele županije su radili na uklanjanju stabla i granja, na sanaciji posljedica radi plavljenja prometnica što je uključivalo čišćenje prometnica od nanosa blata, dijelova krovišta, izrade zečjih nasipa te na ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.
 
Intervencije i u drugim županijama
I u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena je 21 tehnička vatrogasna intervencija prouzročena posljedicama jakog nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom. Na intervencijama je bilo je kumulativno angažirano oko 70 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila, a vatrogasci su  radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama, sanaciji krovišta kuće, ispumpavanju podruma, poslovnih prostora i kuća.

Na području Grada Zagreba zabilježeno je devet tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih posljedicama jakog vjetra praćenog i jakom kišom, a koje su uključivale uklanjanje stabala i granja te ispumpavanje vode. Na intervencijama je bilo angažirano 28 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba, te DVD Zapad i Planina Gornja.

U Zagrebačkoj županiji zabilježene su 22 tehničke vatrogasne intervencije uzrokovane posljedicama jakog nevremena praćenog udarima groma, jakom kišom, tučom i vjetrom, a na intervencijama je bilo kumulativno angažirano oko 110 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila. Vatrogasci su  radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama i javnim površinama, sanaciji dijelova krovišta kuća, ispumpavanju podruma, kuća i garaža.

Foto: DVD Novaki, Dvd Kumrovec, DVD Zapad
 

Pisane vijesti