Posjet polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

  • Slika /slike/skola_1.jpg
  • Slika

  • Slika

Polaznici 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ upoznali se s radom Operativnog vatrogasnog zapovjedništvu RH

U Divuljama je u ponedjeljak 6. lipnja 2022. godine  upriličen posjet polaznika 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ predvođen načelnikom Ratne škole brigadirom Mijom Kožićem.

Posjet polaznika proveden je u sklopu nastavnog plana i programa Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. U Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama polaznike je primio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik ZOS-a GS OSRH brigadni general Ivan Turkalj.

U sklopu posjeta predavanje je održao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te je prezentirao rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH, ustrojstvo vatrogasnog sustava, provedbu Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za 2022. godinu.

Ujedno su navedeni primjeri zajedničke suradnje i pripremne aktivnosti Oružanih snaga RH i Hrvatske vatrogasne zajednice za požarnu sezonu 2022. godine, a polaznici škole su nakon predavanja imali i pitanja oko načina funkcioniranja vatrogasnog sustava, njegovog ustrojstva, opreme vatrogasaca te korištenja financijskih sredstava iz projekata Europske unije.

Pisane vijesti