Posjet glavnog vatrogasnog zapovjednika međimurskim vatrogascima

  • Slika /slike/162045493_868420757036794_8100703769491953227_o.jpg
  • Slika Glavni vatrogasni zapovjednik uručuje Zlatku Orsagu Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića

    Glavni vatrogasni zapovjednik uručuje Zlatku Orsagu Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića

  • Slika Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim vatrogascima

    Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim vatrogascima

  • Slika Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim

    Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim

  • Slika Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim

    Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u posjetu međimurskim

Danas je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković posjetio Vatrogasnu zajednicu Međimurske županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, u pratnji predsjednika i zapovjednika VZMŽ, posjetio je DVD Goričan, DVD Vulariju, DVD Nedelišće i JVP Čakovec.

U DVD-u Goričan zajedno s domaćinom i predstavnicima VZMŽ, razgovaralo se u vezi korištenja financijskih sredstava EU fondova u vatrogastvu.

U susretu s članovima DVD-a Vularije i pregledom obnovljenog vatrogasnog doma i dvorane glavni vatrogasni zapovjednik uručio je Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića počasnom predsjedniku VZMŽ g. Zlatku Orsagu. Čestitao mu je na velikim postignućima na vatrogasnom polju u samoj Međimurskoj županiji pa tako i na području i tijelima HVZ-e u kojima je doprinosio svojim radom.

Predsjednik DVD-a Nedelišće upoznao je glavnog vatrogasnog zapovjednika s dugogodišnjim radom Društva te projektom izgradnje novog vatrogasnog doma.

Predsjednik VZMŽ Mario Medved zahvalio se glavnom vatrogasnom zapovjedniku na posjetu te istaknuo kako je ovo međimurskim vatrogascima potvrda kvalitetne organizacije i operativne spremnosti. Istaknuo je kako se na terenu razgovaralo o Nacionalnoj strategiji razvoja vatrogastva, o mogućnosti povlačenja EU sredstava u novom programskom razdoblju 2021-2027. godine preko mjera koje su osigurane za HVZ, govorilo se o isporuci dva vatrogasna vozila u kontingentu mjere vatrogasnih vozila u RH. Vozila bi trebala biti isporučena do kraja mjeseca svibnja i to šumsko vozilo DVD-u Štrigova i autocisterna JVP Čakovec. Medved je na kraju istaknuo da će se DVD-i iz VZMŽ dodatno opremiti s vatrogasnim kombi vozilima, za osam DVD-a iz osam različitih vatrogasnih zajednica.

Glavni vatrogasni zapovjednik g. Tucaković govorio je o donošenju strategije hrvatskog vatrogastva, o mjerama i načinu privlačenja financijskih sredstava u budućem razdoblju, pohvalio je međimursko vatrogastvo kao jedno od najbolje organiziranih u zemlji te posebno istaknuo kvalitetan rad s vatrogasnom mladeži. Posebno se zahvalio svim međimurskim vatrogascima koji su sudjelovali na uklanjaju nastalih šteta uzrokovanih potresom koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Izvor: VZŽ Međimurske

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica