Otvoren obnovljeni vatrogasni dom DVD-a Majur

  • Slika /slike/DVD Majur obnovljena zgrada doma.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U ponedjeljak 26. travnja u Majuru svečano je otvorena obnovljena i rekonstruirana zgradu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Majur.

Simboličnim presjecanjem vrpce, obnovljenu zgradu su otvorili predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u nazočnosti glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, predsjednika VZSMŽ Mije Brlečića, načelnice Općine Majur Klementine Karanović i predsjednika DVD-a Majur Zdravka Bobetka. 
 
Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja zgrade DVD-a Majur“ financiran je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020., Podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Cilj projekta je osigurati majurskim varogascima, ali i svim udrugama i građanima s područja općine bolje uvjete za provedbu niza aktivnosti. Ugovor o financiranju projekta je sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dana 24.5.2018. godine potpisao predsjednik DVD-a Zdravko Bobetko, a uporabna dozvola je dobivena u ožujku 2021. godine.
 
Povijesni trenutak za hrvatsko vatrogastvo
Prema riječima načelnice općine Klementine Karanović, ukupan iznos provedbe projekta iznosi 6.915.360,48 kuna, te je dodala da je objekt objekt i prije službenog otvorenja  stavljen u funkciju, kako bi se u njega smjestili vatrogasci i volonteri koji su pomagali stanovništvu nakon potresa.
 
- Ovo je povijesni trenutak jer su vatrogasci u Majuru uz podršku Općine prvi u Hrvatskoj obnovili i dogradili vatrogasni dom sredstvima iz Programa ruralnog razvoja - rekao je glavi vatrogasni zapovjednik Tucaković te istaknuo da će sjednicu nacionalnog vatrogasnog zapovjedništva održati upravo u Majuru.
 
Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak rekao je da svi projekti iz Programa ruralnog razvoja  kao i strukturnih fondova znače izravno ulaganje u poboljšanje života hrvatskih građana.
 
Saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir pohvalila je angažman načelnice Klementine Karanović, kao i svih uključenih u realizaciju ovog projekta, istaknuvši da ova mala općina treba biti primjer drugima te je ponovno zahvalila svim vatrogascima koji su pomogli nakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.
 
Novi prostor posvetio je sisački biskup mons. Vlado Košić, nakon čega su uzvanici obišli obnovljeni objekt.
 
IZVOR:
https://www.radio-banovina.hr/otvorenje-zgrade-dvd-majur/
https://petir.eu/novosti/majur-prvi-u-hrvatskoj-izgradio-vatrogasni-dom-uz-pomoc-eu-sredstava/

FOTO:
DVD Majur

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica