Održano vatrogasno sportsko prvenstvo za vatrogasnu mladež

  • Slika /slike/_Foto 1_Hrvatska reprezentacija juniori i juniorki.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Čakovcu je od 9. do 15. kolovoza održano 10. svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za dječake i 6. svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za djevojčice

Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za mladež trebalo je biti održano 2020. godine, ali je zbog epidemioloških mjera izazvane korona virusom odgođeno za ovu godinu.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 200 sudionika iz Bugarske, Bjelorusije, Češke, Latvije, Indije, Rusije, Estonije, Slovačke, Poljske i Hrvatske koji su prikazali svoju spretnost, uvježbanost, izdržljivost i brzinu u nekoliko disciplina. Međunarodna sportska federacija vatrogasaca dodijelila je domaćinstvo  natjecanja Vatrogasnoj sportskoj udruzi Žiškovec koja već godinama razvija i promiče vatrogasni sport u našoj zemlji.

Natjecanju su između ostalih prisustvovali i Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrey Nesterenko, direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja Andrei Kalinin, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved koji je ujedno bio izaslanik Slavka Tucakovića glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, župan Međimurske županije Matija Posavec i mnogi drugi.

Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrey Nesterenko, zahvalio je organizatorima te domaćinima Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na organizaciji Svjetskog prvenstva. Istaknuo je kako je lijepo vidjeti toliko mladih ljudi koji su se odlučili baviti plemenitim poslom, poput vatrogastva osvrnuvši se pritom na aktualnu situaciju u Europi i svijetu gdje trenutno bukte mnogobrojni požari. Natjecateljima je poželio puno uspjeha u postavljanju novih nacionalnih rekorda.

Rezultati
U kategoriji dječaka prvo mjesto osvojila je reprezentacija Ruske Federacije. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Češke Republike te treće ekipa iz Bjelorusije.
U kategoriji djevojčica reprezentacija Češke Republike zauzela je zasluženo 1. mjesto, do njih je na 2. mjestu reprezentacija Ruske Federacije i na 3. reprezentacija Bjelorusije.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica