Održano je 24. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži

  • Slika /slike/Vijesti/IMG_3696.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U gradiću Borgo Valsugana koji spada u autonomnu pokrajinu Trentino, podno talijanskih planina Dolomita, održano je 24. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF).

Ovaj vatrogasni natjecateljski događaj, koji je počeo u subotu, 21. srpnja, a traje sve do 28. srpnja, danas je imao svoj glavni dan - samo natjecanje vatrogasne mladeži. Na tom natjecanju, koje je održano na gradskom stadionu u Borgo Valsugani, sudjelovali su natjecateljski timovi iz 22 države - od Portugala, do dalekog Japana. Iz tih zemalja je stiglo 53 timova, s preko 630 mladih natjecatelja i 66 sudaca.

Našu zemlju predstavljala su tri odjeljenja: DVD-a Ribnica, Ostrna i Bedekovčina - ženska ekipa, a tim redom su i nastupali. Naše ekipe su se natjecale u segmentima vježba s preprekama i štafeta te ih uspješno odradili. Mnogi navijači iz svih dijelova zemlje došlo su bodriti mlade vatrogasce te se je naša zastava vijorila s tribina, a navijačka pjesma orila se daleko.

Nakon zbroja svih rezultata ovo su pobjednici u ukupnom poretku:
  • 1. mjesto - Guggenberg, Austrija
  • 2. mjesto - Gluchow, Poljska
  • 3. mjesto - Piskova Lhota, Češka

Naši timovi su imali ove rezultate:
Muški
  • 10. mjesto - DVD Ostrna
  • 13. mjesto - DVD Ribnica

Ženski
  • 5. mjesto - DVD Bedekovčina

U zajedničkom poretku (muški i ženski), naši timovi su ostvarili ove rezultate:
  • 11. mjesto - DVD Ostrna
  • 16. mjesto - DVD Ribnica
  • 19. mjesto - DVD Bedekovčina

"Sva tri naša odjeljenja sudjelovala su u svim aktivnostima kroz cijeli tjedan koje su planirane programom ovog događanja, što je uključivalo dva službena treninga, sudjelovanje u ceremoniji otvaranja, izlete i slično. Naša natjecateljska odjeljenja postigla su prilično dobre rezlutate, koji su prema postignutim vremenima vrlo dobra, međutim na žalost nedostajalo je malo sportske sreće da plasmani budu još bolji. Cijela delegacija, odnosno reprezentacija, brojila je više od 55 sudionika. Atmosfera unutar reprezentacije bila je sve dane jako dobra, nije bilo većih povreda. S rezultatima možemo biti zadovoljni, no uz malo sreće mogli su biti još bolji.", kazao je potpredsjednik HVZ-a, potpredsjednik CTIF-a te član međunarodnog voditeljstva natjecanja Nedjeljko Vukalović

Voditelj voditeljstva vatrogasne reprezentacije mladeži HVZ-a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te član voditeljstva predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader nisu danas mogli prisustvovati natjecanju zbog neodgodivih obveza, no izrazili su snažnu podršku hrvatskim natjecateljskim odjeljenjima.

„Natjecanja vatrogasne mladeži bitan su dio hrvatskog vatrogastva jer su zalog budućih vatrogasnih kadrova. Mi smo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici toga itekako svjesni i kontinuirano ulažemo u rad s mladima, a upravo kroz natjecanja  dobrovoljna vatrogasna društva pokazuju svoju snagu i usmjerenost prema ovom časnom i humanom poslu. Ponosni smo što čak tri naša odjeljenja sudjeluju na Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži i želimo im puno uspjeha na današnjem nastupu“.
 
O Međunarodnoj zajednici vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF)
CTIF je osnovan 1900. godine u Parizu kao udruga za poticanje i promicanje suradnje među vatrogascima i drugim stručnjacima u vatrogastvu i spašavanju diljem svijeta.
CTIF pridonosi  i razvoju vatrogasne mladeži: u Europi je više od milijun mladića i djevojaka uključeno u ovakve aktivnosti koje imaju za cilj usavršavanje vještina spašavanja i gašenja požara, zbog čega se mnogi od njih na kraju pridruže vatrogasnoj službi.Danas se održava 24. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) u talijanskoj pokrajini Borgo Valsugana -Trentino, a na kojem sudjeluju 22 države, među kojima i Hrvatska sa svoja 3 odjeljenja iz DVD-a Ribnica, Ostrna i Bedekovčina.

Pisane vijesti