Posjet članova Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama

  • Slika /slike/WhatsApp Slika 2024-07-25 u 15.28.45_0c5fb52d.jpg
  • Slika

  • Slika

Članovi Odbora upoznali su se s operativnim mogućnostima i sposobnostima združenog zapovjedništva

Operativno vatrogasno zapovjedništvo Republike Hrvatske u Divuljama posjetili su 25. srpnja 2024., članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost: predsjednik Odbora Ranko Ostojić te članovi Ante Sanader i Ivica Kukavica. Predsjednika Odbora i članove primio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zajedno sa suradnicima, svojim pomoćnikom za priobalje Joškom Grančićem te zapovjednikom vojnog dijela OVZ-a, brigadirom Eugenom Njarijem.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je radu OVZ RH, pripremnim i aktivnostima koje su u tijeku, a članovi odbora upoznali su se i s operativnim mogućnostima i sposobnostima združenog zapovjedništva sastavljenog od pripadnika sastavnica sustava domovinske sigurnosti: Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova.

Tijekom prezentiranja rada OVZ RH u Divuljama članovi Odbora imali su priliku pratiti aktiviranje sustava prilikom gašenja požara u Ponikvama na Pelješcu gdje su uz zemaljske snage, putem OVZ RH Divulje, angažirana 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 te na Oton brdu kod Knina gdje je angažiran Airtractor koji je bio u izviđanju.

Članovi Odbora izrazili su zadovoljstvo viđenim, pohvalili dosadašnje rezultate te naglasili važnost zajedničkog djelovanja svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti. 

Pisane vijesti