DVOC 24./25. srpanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24./25. srpanj  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 105 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 128 vatrogasnih organizacija sa ukupno 429 vatrogasaca i 149 vatrogasnih vozila te 6  protupožarnih zrakoplova.
 
Grad Zagreb
Dana 24. srpnja u 09:20 sati JVP Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Đurmanečki put 20 (Dubrava). Radilo se o požaru dnevne sobe stambenog objekta, uslijed kojeg je jedna osoba ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 10:35 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Na požaru otvorenog prostora kod Segeta Donjeg, u apartmanskom naselju Stara Medena, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 18. srpnja u 19:02 sati, vrši se dežurstvo i obilazak požarišta. Tijekom noći obavljalo se dežurstvo od strane DVD-a Seget Vranjica sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
 
Dana 24. srpnja u 13:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Blizna Donja (općina Marina), Oštrići. Radilo se o požaru trave i niskog raslinja ukupne opožarene površine od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 30 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i DVD-a Trogir, Marina, Seget-Vranjic, Slatine i Okruk, te od zračnih snaga tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je pod nazorom vatrogasaca, te se tijekom noći obavljalo dežurstvo i saniranje požarišta sa 15 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila sa operativnog područja Trogir.
 
Dana 24. srpnja u 15:03 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Ugljane (općina Trilj). Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na ukupno opožarenoj površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasana vozila iz JVP Sinj i DVD Trilj, te od zračnih snaga dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.
Požar je lokaliziran u 18:30 sati, a ugašen u 23:30 sata.

 Virovitičko-podravska županija
Dana 24. srpnja u 13:21 sati DVD Crnac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Paušinci (Čačinci). Radilo se o požaru strništa ukupne opožarene površine od 14,7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Crnac i DVD-a Čačinci.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:35 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 24. srpnja u 20:19 sati JVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Branjin Vrh (Beli Manastir). Radilo se o požaru 6 ha strništa i šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogansa vozila iz JVP Beli Manastir i DVD-a Branjin Vrh.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 21:45 sati.
 

VOS