Požari otvorenog prostora na području dviju županija

  • Slika /slike/požar_pelješac (2).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Požar otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve pod kontrolom je vatrogasaca, na njegovoj sanaciji će tijekom dana raditi oko 30 vatrogasaca

26. srpnja
Dubrovačko-neretvanska županija
Požar je pod nadzorom vatrogasnih snaga, tijekom noći nije došlo do njegova širenja.
„Vatrogasci su požar okružili cijevima i uspjeli su spriječiti njegovo širenje iako je tijekom noći vjetar dosta ojačao. Tijekom dana na terenu će biti oko 30 vatrogasaca koji će raditi na sanaciji požarišta“, rekao je Stjepan Simović, zapovjednik VZŽ Dubrovačko-neretvanske i dodao da je u tijeku smjena snaga, a u dopodnevnim satima će djelovati i Air Tractor koji ima zadaću protupožarnog izviđanja.

25. srpnja
20:00
Dubrovačko-neretvanska županija
Požar je pod kontrolom vatrogasaca, ali još nije lokaliziran.
„Situacija na terenu je dobra, vrši se preraspodjela snaga, a požarom je zahvaćena  velika površina, od minimalno 100 ha. Otpuštamo lokalne snage, a tijekom noći će na požarištu ostati oko 60 vatrogasaca. Vjetar je malo oslabio, a dogovoreno je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom da već ujutro počne s radom i Air tractor“, rekao je Stjepan Simović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

17:45
Dubrovačko-neretvanska županija
Stanje na požarištu je dobro, objekti nisu ugroženi, a u gašenju sudjeluje više od 100 vatrogasaca i dva Canadaira.
U zračnim lukama Split i Dubrovnik su dva Canadaira u pripravnosti.

15:00
Dubrovačko-neretvanska županija
Stanje na požaru otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve je bolje, na terenu je oko 90 vatrogasaca. Trenutno gase 2 Canadaira, a 2 su otišla na punjenje gorivom.
"Situacija je puno bolja, jugozapadni dio požarišta smo uspjeli rješiti još je ostao istočni, ali ono što je najvažnije da smo požar zaustavili u onome dijelu koji je prijetio prema Ponikvama", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

13:30
Šibensko-kninska županija
Situacija na požaru otvorenog prostora na Oton Brdu je dobra, Air Tractor je izvršio bacanje vode na požar te nastavio sa zadaćom protupožarnog izviđanja, a vatrogasci su i dalje na terenu.

13:00
Dubrovačko-neretvanska županija
DVOC 193  zaprimio je u 11:05 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve.

Na intervenciji gašenja požara angažirano je 85 vatrogasaca  iz Intervencijske vatrogasne postrojbe  Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a Putniković, Ston i Ponikve te su angažirana i 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića jak vjetar otežava gašenje požara, ali u ovome trenutku objekti nisu ugroženi.

Šibensko-kninska županija
Dodajmo i kako je u 12:34 sati ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Oton Brdu. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Knin, DVD-a Sv. Juraj Kistanje, Drvenik i Knin te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.

Foto: DVOC 193, JVP Metković, ​Copernicus EU Sentinel-2 
 

VOS