Održana 4. sjednica Predsjedništva HVZ-a

  • Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png
  • Slika Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

    Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika Dino Kozlevac, zamjenik predsjednika Predsjedništva

    Dino Kozlevac, zamjenik predsjednika Predsjedništva

  • Slika Željko Petrović, član Predsjedništva

    Željko Petrović, član Predsjedništva

  • Slika Željko Šoša, član Predsjedništva

    Željko Šoša, član Predsjedništva

  • Slika Zoran Smolić, član Predsjedništva

    Zoran Smolić, član Predsjedništva

Danas je održana 4. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na sjednici Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice raspravljalo se o načinu dodjele povelja i plaketa sa likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića s obzirom na epidemiološke mjere te je raspravljan prijedlog dodjele zlatne medalje Klausu Laiu obzirom na njegovu aktivnost na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije te značajnoj donaciji kako vatrogascima tako i građanima.

Dana je informacija o razvoju strategije vatrogastva, obzirom je vatrogastvo uvršteno u Nacionalnu razvojnu strategiju Republike Hrvatske te predstoji izrada Nacionalne strategije razvoja vatrogastva za razdoblje od 2021. do 2030. godine.

S obzirom na imenovanje članova Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole i privremene ravnateljice od strane Vlade Republike Hrvatske dana je informacija o konstituiranju Upravnog vijeća te o radnjama koje je potrebno poduzeti i koje su se poduzele, a vezano uz početak rada Škole.

Nadalje, istaknuto je kako je postupak javne nabave vozila iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma okončan te sada predstoji realizacija sklopljenih ugovora i isporuka nabavljenih vozila.

Iskazana je zahvalnost svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima koji su sudjelovali na saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, iako se intervencije i nadaljje obavljaju, ali sa manjim brojem vatrogasaca u odnosu kako je to bilo u danima i tjednima nakon samog potresa.

U skladu s epidemiološkim mjerama sjednica je održana putem video veze.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica