Održan III. sastanak s izvršiteljima zadataka Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2023. godini

  • Slika /slike/Nova_PA_2023 (1).jpg
  • Slika

U utorak 24. listopada 2023. u prostorijama Državne vatrogasne škole održan je treći sastanak subjekata  Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2023. godini.

Načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu Siniša Petkoviček prezentirao je provedene aktivnosti u proteklom razdoblju koje su se odnosile na protupožarnu zaštitu, održane sastanke, osposobljavanja te provedene preventivne i organizacijske mjere vezane uz provedbu požarne sezone. Također su prezentirane i najzahtjevnije vatrogasne intervencije u 2023. (Grebaštica u blizini Šibenika, Župa Dubrovačka, Čiovo, Osijek).

Tomislav Kozarić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda održao je prezentaciju meteoroloških prilika u 2023. usporedivši ih s godinom ranije te prezentirao srednjoročnu prognozu vremena u narednom razdoblju.
Istaknuto je kako je dijelom zahvaljujući vremenskim prilikama i kvalitetno provedenim preventivnim aktivnostima koje međuresorno provodi Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s ostalim dionicima Programa aktivnosti, broj požara raslinja u 2023. u odnosu na 2022. godinu manji za 65 %, dok je opožarena površina manja za čak 92%.

Subjekti Programa aktivnosti pojedinačno su podnijeli usmena sažeta izvješća o izvršenim aktivnostima u 2023. godini.

Ujedno su pozvani svi subjekti Programa aktivnosti da prijedloge za izmjene i dopune Programa aktivnost u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini dostave do kraja listopada, a svoja konačna izvješća do 15. siječnja 2024. godine.
 

Pisane vijesti