Novo radno vrijeme Muzeja hrvatskog vatrogastva

Slika /slike/Muzej-Vatrogastva_01-scaled.jpg

Muzej hrvatskog vatrogastva možete posjetiti u novom radnom vremenu, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 15:00 sati.

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) otvara svoja vrata za posjetitelje svaki radni dan od 8:00 do 15:00 sati. Za posjet u drugom terminu, kao i za organiziranje stručnog vodstva potrebna je prethodna najava. Posjet Muzeju je besplatan, a moguće ga je posjetiti i uz društvo kućnog ljubimca.

Muzej hrvatskog vatrogastva nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja opreme i napredovanja same vatrogasne organizacije. Muzej se rasprostire na 400 m² prostora, a u stalnom postavu je oko 300 predmeta – od vatrogasnih pumpi do odora, fotografija i dokumenata.

Uz stalni postav, do kraja godine moguće je pogledati edukativnu izložbu u sklopu EU projekta SILVANUS, koji za cilj ima unapređenje zaštite šuma od požara, kroz uvođenje novih tehnologija.

Kako je 2024. godina velikih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, i Noć muzeja započinjemo u svečanom tonu, kada ćemo otvoriti izložbu posvećenu desetoj obljetnici Muzeja. U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu djelovanju najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj, Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koji slavi 160. obljetnicu rad.

Pozivamo Vas da posjetite Muzeju hrvatskog vatrogastva te da se upoznate s bogatom hrvatskom vatrogasnom povijesti.
 
Za više informacija pogledajte:  www.mhv.hr

Virtualna šetnja po Muzeju hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/

Kontakt za rezervacije termina: muzej@hvz.hr, mob: 091/112-0013
                   

Pisane vijesti | Muzej hrvatskog vatrogastva