Održan dvodnevni sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima

  • Slika /slike/slika za web.jpg
  • Slika

Dana 30. rujna i 1. listopada održani su sastanci sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima priobalnog i kontinentalnog dijela Republike Hrvatske

U sjedištu Intervencijske vatrogasne postrojbe Split održan je prvi dio sastanka sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima koji je vodio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Nakon što je podnio analizu požarne sezone 2021., i županijski su vatrogasni zapovjednici napravili presjek aktivnosti u svojim županijama tijekom PP sezone. Također, tema sastanka bila je rasprava i prijedlozi za novi Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2022. godini.

Drugog dana, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar raspravljalo se o nekoliko aktualnih tema. Donesena je odluka o nabavci osobne zaštitne opreme i vozila za gašenje požara šuma putem sredstava iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma. Na sastanku je dana informacija o održanom 8. državnom natjecanju vatrogasaca RH u Varaždinu, radu Državne vatrogasne škole te o aktivnostima i potrebnim edukacijama vatrogasaca u sklopu EU projekta "Jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija u RH.

Na sastanku se razgovaralo i o uvođenju noviteta u vatrogasnom sustavu putem eHVZ (simulator, informatička oprema, korištenje geografskih informacijskih sustava - GIS alata) kao i o potrebi osposobljavanja ovlaštenih operatera bespilotnih zrakoplova ("operator UAS-a") u sustavu vatrogastva.

Na kraju sastanka podneseno je i izviješće o radu 26. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica