Novo vozilo u službi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

  • Slika /slike/Primopredaja vatrogasnog vozila Zagreb (1).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Danas je u prostorijama Javne vatrogasne postojbe Grada Zagreba uručeno novo vatrogasno vozilo za spašavanje s visina.

U nazočnosti glavnog vatrogasnog  zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatka Križanića,  zapovjednika JVP Grada Zagreba Siniše Jembriha i drugih predstavnika Grada i vatrogasaca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić predao je vatrogasno vozilo za spašavanje s visina Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je uputio pisma gradonačelniku Petrinje i gradonačelnici Siska da je Zagreb na raspolaganju općinama pogođenim potresom.  Naglasio je da je nabavljeno vozilo u službi ne samo Gradu Zagrebu nego građanima RH gdje je god ono potrebno za pružanje pomoći.

Na primopredaji vozila nazočnima se obratio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekavši da su se građanima Siska, Petrinje i okolice stradalima u potresu, na raspolaganje u pružanju pomoći stavili vatrogasci Zagreba, a u pripravnosti su i vatrogasci Splita, Šibenika i Zadra.

"Naše ekipe za spašavanje iz ruševina, oprema i specijalna vozila su spremni ukoliko će doći zapovijed od glavnog vatrogasnog zapovjednika ili nekakvim bilateralnim dogovorom Grada Zagreba i Petrinje. Mi ćemo uskočiti građanima Petrinje kao što i uvijek uskačemo bilo kome kome treba", rekao je zapovjednik Jembrih.
Vatrogasno vozilo Magirus M42L-AS, zglobna je auto ljestva s radnom visinom spašavanja od 42 metra koja predstavlja optimalno rješenje između visine spašavanja i gabarita vozila i prometnica.

Isto tako, nabavljeni su i uređaji i alati za spašavanje poput četiri seta najnovijih hidrauličkih baterijskih uređaja za spašavanje, baterijski nadtlačni ventilator, zračni jastuci za podizanje tereta, uskočni zračni jastuk i ostala oprema za vatrogasce među kojim se posebno ističu baterijske svjetiljke za vatrogasce u Ex izvedbi (100 komada).

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica