Nevrijeme u nekoliko županija

Slika /slike/Poplava Novi Vinodolski.jpg

Državni vatrogasni operativni centar 193 zaprimio je o informacije o velikom broju intervencija vezanih uz nevrijeme koje je 18. studenog pogodilo nekoliko županija.

Najteža situacija je bila na području Novog Vinodolskog, Crikvenice i Krka u Primorsko-goranskoj županiji županiji gdje se bilježi veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca. Radilo se o izvlačenju ljudi iz vozila, ispumpavanjima vode iz poplavljenih objekata, izvlačenju vozila te uklanjanja zapreka. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 73 odrađene tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 127 vatrogasaca sa 70 vatrogasnih vozila.
- Stanje je trenutno dobro. U tijeku su još 2-3 intevencije u Selcima. Najviše problema na ovom području imamo s vodom koja se slijeva s brda. Zabilježene su velike materijalne štete, ali direktne ugroze ljudskih života nije bilo - rekao nam je zapovjednik JVP Grada Crikvenice Robert Hrelja. 

I u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog jakih oborina, vatrogasci su intervenirali na ispumpavanjima vode iz poplavljenih objekata te uklanjanju srušenih stabala i grana. Zabilježene su 53 odrađene tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 111 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila.
- Intervencije su zabilježene na području Petrinje, Siska, Popovače i Kutine. Možemo reći da se radilo o standardnim intervencijama iza jakog nevremena te nije bilo alarmantnih situacija. Vatrogasci su ispumpavali podrume, a u nekoliko slučajeva, bila su poplavljena dvorišta, ali ne i sami objekti. Stanje je trenutno dobro jer se voda povukla i jutros bilježimo 5 intervencija - rekao nam je zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Marijo Paluh.
 
Požar objekta u Velikoj Vesi
Vatrogasci JVP Krapina intervenirali su na požaru stambenog objekta u Velikoj Vesi (Krapinsko-zagorska županija). Dojava je zaprimljena u 9:55 sati. Radilo se o eksploziji plina zbog čega je došlo do požara kuhinje. Jedna osoba je zadobila ozlijede te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom. Intervencija vatrogasaca završila je u 10:44 sati.

FOTO: Velibor Topolovec

Pisane vijesti | Požari i intervencije