Lokaliziran požar kod Jadrtovca

  • Slika /slike/Požar Jadrtovac HVZ.jpg
  • Slika

Požar otvorenog prostora kod Jadrtovca je lokaliziran, a vatrogasci i dalje saniraju požarište. Pulski i medulinski vatrogasci su ugasili požar plovila u Medulinu.

Dana 26. kolovoza u 00:28 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadrtovac (Šibenik). Zaprimljeno je još nekoliko dojava o požarima koji su se nalazili u blizini navedene lokacije. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 42 ha. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 63 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz JVP-ova Šibenik i Vodice, DVIP-a Šibenik, DVD-ova Vodice, Rogoznica, Skradin, Pirovac, Grebaštica, Perković, Bilice, Primošten, Zaton, Šibenik, Zablaće i Brodarica-Krapanj te VZŽ Šibensko – kninske županije. Pored zemaljskih snaga, tijekom jutra u gašenje su bila uključena i dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Zbog požara isključen je 30 kV dalekovod te su povremeno bile zatvorene lokalna cesta Žaborić – Jadrtovac i DC8 u mjestu Žaborić (Jadranska magistrala).
Požar je lokaliziran u 19:09 sati, a tijekom noći u saniranju i osiguranju požarišta bilo je angažirano 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP-a Šibenik, DVIP-a Šibenik te DVD-ova Grebaštica te Brodarica-Krapanj. 

Požar plovila u Medulinu
Dana 26. kolovoza u 14:17 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru plovila u Medulinu u Medulinskoj luci. Požar je zahvatio gliser koji je bio u plovidbi u Medulinskoj luci, a iz kojeg su u more iskočile 3 osobe kako bi se spasile. Gliser je nekontrolirano plovio te je nošen strujom došao do drugih plovila u luci pa se tako požar sa glisera proširio na još 5 plovila, a nagorio je i dio drvenog mola. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP-a Pula te DVD-a Medulin. Požar je lokaliziran u 14:55, a ugašen u 15:50 sati.
Nakon lokalizacije i dogašivanja, lučka uprava je odvukla 2 plovila do rampe za izvlačenje plovila, jer su navedena plovila imala rupu na trupu, pa je time spriječeno njihovo eventualno potonuće. DVD Medulin je osiguravao navedena plovila.    
 
Iako je najavljena kiša za područje priobalja, i dalje pozivamo na oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112. 
 

Pisane vijesti | Požari i intervencije