VOS 27. / 28. kolovoza

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. kolovoza 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina)..
  • Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 27. kolovoza 2021. godine obavljeno je 14 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 16 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Siska 1 izvid, na području Grada Petrinje 1 sanacija krovišta i 4 prijevoza vode te na području Grada Gline 8 prijevoza vode.

Šibensko – kninska županija
Dana 26. kolovoza u 00:28 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadrtovac (Šibenik). Zaprimljeno je još nekoliko dojava o požarima koji su se nalazili u blizini navedene lokacije. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 42 ha.  U gašenju požara sudjelovala su ukupno 63 vatrogasaca sa 23 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Šibenik i Vodice, DVIP-a Šibenik, DVD-ova Vodice, Rogoznica, Skradin, Pirovac, Grebaštica, Perković, Bilice, Primošten, Zaton, Šibenik, Zablaće i Brodarica-Krapanj te ŽVZ Šibensko – kninske županije. Pored zemaljskih snaga, tijekom jutra u gašenje su bila uključena i dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Zbog požara isključen je 30 kV dalekovod te su zbog gašenja požara povremeno bile zatvorene lokalna cesta Žaborić – Jadrtovac i DC8 u mjestu Žaborić (Jadranska magistrala).
Požar je ugašen 27. kolovoza u 08:30 sati. 

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 27. kolovoza, uslijed obilnih kiša, ŽVOC Split zaprimio je 20 dojava o potrebi ispumpavanja vode na području Grada Splita, Kaštel Staroga i Kaštel Gomilice. Na navedenim intervencijama sudjelovao je, kumulativno, 61 vatrogasac s 22 vatrogasna vozila iz JVP Split i DVD-a Split,  Kaštela i Gomilica. 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS