Korizmeni Križni put za Hrvatsku vojsku, policiju, branitelje i vatrogasce

  • Slika /slike/Vijesti/VO-KRIZNI PUT-NASLOVNA.JPG
  • Slika

  • Slika

Na Četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka 2023. godine u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj održana je pobožnost Križnog puta na Ksaverskoj kalvariji u Zagrebu.

U sklopu zajedničkih aktivnosti Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj i Hrvatske vatrogasne zajednice na Križnom putu sudjelovali su i vatrogasci.
 
Na postajama križnoga puta prigodne tekstove čitali su polaznici Policijske akademije, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta, hrvatski vatrogasci i djelatnici Crvenog križa, dok su molitve izgovarali vojni ordinarij te vojni i policijski kapelani. Za molitvu je ove godine izabran "Križni put oca i majke", kojeg je priredila Splitsko-makarska nadbiskupija. Nakon četrnaeste postaje križnog puta, prigodnu propovijed izgovorio je biskup msgr. Jure Bogdan.
 
Na kraju propovijedi biskup je istaknuo kako je „pobožnost Križnoga puta milosni dar kojim osnažujemo i učvršćujemo vjeru...Dopustimo da nas ovih svetih i milosnih dana, u svim našim djelovanjima, traženjima i zauzimanju za dobro, prosvjetljuje svjetlo Božje ljubavi i božanskoga milosrđa, da možemo radosni proslaviti svetkovinu Isusova uskrsnuća, komu s Ocem i Duhom Svetim slava u vijeke vjekova! Amen!“

Izvor: Vojni ordinarijat u RH
FOTO: MORH / T. Brandt ; VO; VZGZ
 
 

Pisane vijesti