Edukacija vatrogasaca u okviru projekta FIT

  • Slika /slike/20220919_084201 – kopija.jpg
  • Slika

Projekt „Vatrogasci u podizanju pripravnosti  i svijesti u području prometne sigurnosti“

U tijeku je provedba projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti  i svijesti u području prometne sigurnosti“, akronim „FIT“ iz Fonda za bilateralne odnose EGP (Europskog gospodarskog prostora) - financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021. Projektni partneri projekta su Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norveša, s ukupnim budžetom od 100 tisuća EUR-a.

Tako od 19. do 22.9.2022. godine kod vatrogasaca norveškog grada Kongsberga na edukaciji za tehničke intervencije u prometu boravi 11 vatrogasaca iz cijele Republike Hrvatske. Prvi dan edukacije obuhvaća upoznavanje sa zakonodavnim okvirom i procesima  vatrogastva u Norveškoj, te načelima pripravnosti i djelovanja vatrogasaca. Nakon teoretskog dijela, žurne službe grada Kongsberga su prikazale jednu standardnu intervenciju izbave unesrećenih putnika primjenom lančane izbavne tehnike, koja je i centralna tema prvog dana edukacije, pri čemu su hrvatski vatrogasci primijenili lančanu tehniku na ukupno 8 pokaznih vozila.

Drugi dan edukacije bit će posvećen praktičnom i teoretskom dijelu pružanja hitne medicinske pomoći, treći dan tehničkim intervencijama u tumelima, a četvrti dan načelima djelovanja na električnim vozilima.
 
 

Pisane vijesti