DVOC 4./ 5. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 4./ 5. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 164 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 178 vatrogasnih organizacija s ukupno 510 vatrogascem i 198 vatrogasnih vozila.
 
Istarska županija
Dana 04. listopada vatrogasci su zaprimili 24 dojava o padu stabala i grana te plavljenju objekata. Na tehničkim intervencijama ispumpavanja vode i uklanjanju stabala angažirano je 46 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila.
 
Karlovačka županija
Dana 04. listopada na području grada Karlovca zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, punjenja vreća sa pijeskom za izradu nasipa te uklanjanja stabala. Zabilježene su 33 intervencije na kojima sudjeluje 84 vatrogasca sa 32 vatrogasnih vozila sa područja grada Karlovca.
 
Zagrebačka županija
Tijekom dana 04. listopada na područje županije pala je veća količina kiše koja je imala za posljedicu plavljenje objekata i pad stabala. Vatrogasci su odradili 12 tehničkih intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala gdje je ukupno angažirano 42 vatrogasca sa 19 vatrogasnih vozila.
 
Ličko-senjska županija
Tijekom dana 04. listopada na područje županije pala je veća količina kiše koja je imala za posljedicu plavljenje objekata i pad stabala. Vatrogasci su odradili 19 tehničkih intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala gdje je ukupno angažirano 46 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila.

VOS