Održan 24. susret vatrogasne mladeži Slovenije i Hrvatske

  • Slika /slike/24. susret mladeži Hrvatske i Slovenije (1).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U sportskom parku Bonifika u Kopru 5. listopada 2024. održan je 24. susret vatrogasne mladeži Slovenije i Hrvatske 

Susret je okupio oko 700 mladih vatrogasaca iz dviju susjednih država. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 67 natjecateljskih odjeljenja, od čega 28 slovenskih i 39 hrvatskih. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu su uz natjecatelje predstavljali i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika HVZ-a Dino Kozlevac, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Goran Dikšić i voditelj Kampa vatrogasne mladeži Tomislav Horvat.

Janko Cerkvenik, predsjednik Gasilske zveze Slovenije, rekao je: "Susret slovenske i hrvatske vatrogasne mladeži festival je druženja mladih iz obiju zemalja i od velike je važnosti i za Gasilsku zvezu Slovenije. Prijateljstva stvorena u mladosti obično traje cijeli život, čak i u zrelim godinama Vatrogasci moraju biti prijatelji i pomagati jedni drugima."

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da 24. susret slovenske i hrvatske vatrogasne mladeži svjedoči o sjajnoj suradnji i prijateljstvu vatrogasaca dviju susjednih država. "Rezultat dosadašnje suradnje dviju vatrogasnih organizacija je, uz brojna bratimljenja dobrovoljnih vatrogasnih društava, tradicionalno natjecanje mladeži koje se svake godine naizmjenično održava u Sloveniji i Hrvatskoj. Veliko sudjelovanje dokazuje da vatrogastvo u obje zemlje ima svijetlu budućnost“, dodao je Tucaković.

Mladež se natjecala u vježbi s preprekama, dok se podmladak natjecao u vježbi s brentačom, te u nizu zabavnih igara. Kod djece ženske prvo mjesto zauzelo je odjeljenje PGD Veliki Podlog, drugo odjeljenje DVD-a Voloder, a treće PGD Blanca 2. U kategriji djeca muška najbolje je bilo odjeljenje PGD Veliki Podlog, drugo je odjeljenje PGD Stari trg ob Kolpi, a treće PGD Zdole.

Kod ženske mladeži najbolje je bilo odjeljenje DVD-a Popovača, slijedi DVD Gardinovec, a treće je odjeljenje DVD-a Koprivnica. Među muškom mladeži prvo mjesto zauzelo je odjeljenje DVD-a San Marino - Novi Vinodolski, drugo PGD Ponikva i treće DVD Selnik.

IZVOR: FB Gasilske zveze Slovenije

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica