DVOC 31. svibnja / 1. lipnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 31 svibnja. / 01. lipnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 290 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 315 vatrogasnih organizacija sa ukupno 976 vatrogasaca i 366 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Tijekom dana 31. svibnja područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom koje je uzrokovalo većinom padanje stabala i granja na prometnice, plavljenje objekata i oštećenja na krovovima objekata. Vatrogasci su odradili 21 tehničku intervenciju na kojima je kumulativno sudjelovalo 75 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila sa područja županije.
 
Primorsko-goranska županija

Tijekom dana 31. svibnja područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom. Vatrogasci su odradili 35 tehničkih intervencija uklanjanja grana i stabala sa prometnica te ispumpavanja vode sa prometnica i iz objekata. Na tehničkim intervencijama kumulativno je sudjelovalo 70 vatrogasaca sa 37 vatrogasnih vozila sa područja županije.
 
Dana 31. svibnja u 20:28 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru vozila na u mjestu Soboli (Asfaltna baza Grobnik). Radilo se o požaru osobnog vozila uslijed kojeg je jedna osoba ozlijeđena, te je ista zbrinuta od HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Rijeka.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 21:59 sati.
 
Istarska županija

Tijekom dana 31. svibnja područje županije zahvatilo je nevrijeme te je pala velika količina kiše koja uzrokovala plavljenje objekata i prometnica. Prema dostupnim podacima ŽVOC Pula zaprimio je 58 dojava o potrebi za ispumpavanjem vode, uklanjanju stabala te izvlačenjem vozila. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je ukupno 145 vatrogasaca sa 69 vatrogasnih vozila sa područja županije.
 
Krapinsko-zagorska
Tijekom dana 31. svibnja područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom koje je uzrokovalo većinom padanje stabala i granja na prometnica te plavljenje objekata. Vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila sa područja županije.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 31. svibnja u 23:21 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području općine Klis. Radi se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume, te trenutno opožarena površina iznosi 12 ha. Požar je još aktivan te na njegovom gašenju sudjeluje 24 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Klis, Solin i Vranjić.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara. 

VOS | VOS