DVOC 30. rujan / 01. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 30. rujan / 01. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježena je 65 vatrogasna intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 72 vatrogasnih organizacija s ukupno 241 vatrogasca i 88 vatrogasna vozila.
 
Osječko-baranjska županija

Dana 01. listopada u 03:21 sati JVP Osijek zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Osijek. Radilo se o požaru stana, uslijed čega je jedna osoba ozlijeđena i  zbrinuta od strane HMS-a. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Osijek i DVD Osijek Donji grad.
Požar je ugašen, a intervencija je završila u 05:56 sati.
 
Virovitičko-podravska županija
Dana 30. rujna u 16:07 sati DVD Suhopolje zaprimilo je dojavu o požaru objekta na adresi Naudovac. Radilo se o požaru kuće, uslijed čega je jedan vatrogasaca zbog udisanja dima i dehidracije zbrinut od strane HMS-a. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD Suhopolje.
Požar je ugašen, a intervencija je završila u 17:13 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 30. rujna u 18:03 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Sveti Martin pod Okićem. Radilo se o požaru gospodarskog objekta koji je u potpunosti izgorio, ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Samobor, DVD-a Samobor i Galgovo.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 23:14 sati.
 

VOS