DVOC 30. / 31. kolovoza 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 30. / 31. kolovoz 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 136 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 162 vatrogasne organizacije sa ukupno 363 vatrogasaca i 152 vatrogasna vozila.

Istarska županija
Dana 29. kolovoza područje županije zahvatilo je nevrijeme te je u kratkom vremenu pala veća količina kiše koja je uzrokovala plavljenje objekata i prometnica. Vatrogasci su zaprimili 49 dojava o potrebi za ispumpavanje vode te nešto uklanjana stabala i grana sa prometnica. Na spomenutim intervencijama ukupno je sudjelovao 91 vatrogasac sa 47 vatrogasnih vozila iz JVP Labin.
 
Primorsko – goranska županija
Dana 29. kolovoza na području županije pala je veća količina kiše koja je imala za posljedicu plavljenje objekata te su vatrogasci odrađivali tehničke intervencije ispumpavanja vode i uklanjanja stabala. Ukupno se bilježi 19 takvih intervencija na kojima je sudjelovalo 69 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i JVP Rijeka.
 
Brodsko – posavska županija
Dana 29. kolovoza na području županije pala je veća količina kiše koja je imala za posljedicu plavljenje podrumskih prostorija objekata. Vatrogasci su angažirani na 12 tehničkih intervencija ispumpavanja vode sa 25 ljudi i 13 vatrogasnih vozila iz JVP Slavonski Brod.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS