Sanacija posljedica nevremena

Slika /slike/amblem.jpg

Vatrogasci rade na sanaciji posljedica nevremena zabilježenog u nekoliko županija.

31. kolovoza
Uslijed nevremena koje je zahvatilo područje nekoliko županija, vatrogasci bilježe povećan broj tehničkih intervencija.

Na području Istarske županije u kratkom vremenu pala je veća količina kiše koja je uzrokovala plavljenje objekata i prometnica. Vatrogasci su zaprimili 49 dojava o potrebi za ispumpavanje vode te nešto uklanjana stabala i grana sa prometnica. Na spomenutim intervencijama ukupno je sudjelovao 91 vatrogasac sa 47 vatrogasnih vozila iz JVP Labin.
I na području Primorsko – goranske županije vatrogasci su sanirali posljedice nevremena te je ukupno zabilježeno 19 takvih intervencija na kojima je sudjelovalo 69 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i JVP Rijeka.
Na području Brodsko – posavske županije vatrogasci su angažirani na 12 tehničkih intervencija ispumpavanja vode sa 25 ljudi i 13 vatrogasnih vozila iz JVP Slavonski Brod.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u posljednja 24 sata zabilježeno je 136 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 162 vatrogasne organizacije sa ukupno 363 vatrogasaca i 152 vatrogasna vozila.
 
30. kolovoza
Istarska županija
Jaka kiša je 30. kolovoza u popodnevnim satima pogodila područje Grada Labina i Općine Raša te prouzročila bujične poplave. Zabilježena su plavljenja objekata, najviše podrumskih prostorija. Na terenu su vatrogasci iz JVP-a Labin, DVD-a Pićan i Rabac, te su u ispomoć poslane ekipe JVP-a Pula i Pazin. Ukupno je angažirano 45 vatrogasaca s 20 vozila. Uz vatrogasce angažirani su djelatnici Hrvatskih voda, Vodovoda te komunalnih tvrtki s područja Grada Labina i općine Raša. 

- Sve vatrogasne ekipe rade na ispumpavanju objekata te poduzimamo mjere kako bi spriječili moguće dodatno plavljenje iz kanala i potoka. Sve akcije koordiniramo s lokalnom samoupravom, u suradnji s komunalnim tvrtkama. - rekao je zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac. 

Pisane vijesti | Požari i intervencije