DVOC 26./27. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26./27. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Zagrebačka županija
Dana 26. siječnja u 23:10 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o istjecanju plina u Ivanić – Gradu. Radi se o istjecanju gazolina unutar balona teniskog terena u sklopu hotela „Sport“. Mjerenjem koncentracije plina unutar balona vatrogasci su utvrdili prisutnost od 100 % te je isključena struja na najkritičnijim mjestima. Daljnjim mjerenjem utvrđeno je kako vrijednosti prisutnog plina ne opadaju te se pristupilo rezanju otvora na balonu kako bi se prostor ventilirao. Iz sigurnosnih razloga evakuirani su gosti hotela, a policija je zatvorila Etansku cestu za promet. Prema trenutno dostupnim podacima nema ozlijeđenih osoba.
Na mjesto događaja pozvani su djelatnici Plinacro-a koji su pronašli pumpnu stanicu na kojoj dolazi do istjecanja gazolina te je isključena struja na istoj.
Na tehničkoj vatrogasnoj intervenciji bilo je angažirano kumulativno 12 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad. Intervencija vatrogasaca je još u tijeku te su na mjestu događaja na dežurstvu dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Ivanić-Grad.
 
Šibensko – kninska županija

Dana 27. siječnja u 01:11 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru u stambenoj zgradi u Šibeniku. Radilo se o požaru stana na trećem katu stambene zgrade gdje je jedna osoba ozlijeđena (udisanjem dima) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik.
Požar je ugašen u 02:29 sati, a intervencija vatrogasaca je završila u 02:43 sati.
 

VOS